Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

Παγκόσμια Ημέρα Επαιδευτικών: ευθύνη και παρακμή

Του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Ι. ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Από τη μια μεριά ο κ. Υπουργός και η κα Υφυπουργός της Παιδείας, των Θρησκευμάτων και του Αθλητισμού, με τα παρωχημένα μηνύματά τους για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, κι από την άλλη ο δήμαρχος και ξανά υποψήφιος -με ανοιχτό το πουκάμισο, λες και βγήκε από σκυλάδικο όπου ολονυκτίως διασκέδαζε- σε καταποντισμένη από τις πλημμύρες πόλη του Θεσσαλικού κάμπου, φημισμένη για τους ωραίους τσιπουρομεζέδες-της, μιλάνε για τους εκπαιδευτικούς. Οι μεν πρώτοι, με εγκωμιαστικά λόγια. Ο δε δεύτερος, τους κατηγορεί, γιατί λέει, εκπαιδευτικοί μοιράζουν ψηφοδέλτια υπέρ δημοκρατικού συνδυασμού, ενάντια  στο δικό-του.
Το να λες ευχαριστώ στους εκπαιδευτικούς και να γράφεις τις αρλούμπες-σου για «καλύτερη, ποιοτικότερη και προσβάσιμη εκπαίδευση», αυτοδιαφημιζόμενη μάλιστα για τη δεύτερη θητεία-σου στο ΥΠΑΙΘΑ, δείχνει πως ο πάτος του βαρελιού κοντεύει να σπάσει και από στιγμή σε στιγμή οι τοξικές και ρυπογόνες επί χρόνια «μεταρρυθμίσεις»-σου δεν έχουν που αλλού να πάνε. 
Όσο για τον δήμαρχο, τον ξανά υποψήφιο, να του θυμίσουμε ότι υπάρχουν λογιώ λογιώ ανθρώπινες ιδιοσυγκρασίες. Διαλέγουμε και παίρνουμε: ανθρώπους (υποψήφιους) παρακμής και θανατίλας ή ανθρώπους (υποψήφιους) έντιμους, με επίγνωση των ευθυνών-τους;


Πλάτων και Αριστοτέλης. Λεπτομέρεια από τη «Σχολή των Αθηνών» του Ραφαήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου