Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Το νέο Ιστολόγιο της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών: «Πολυμερώς και Πολυτρόπως: Θεολογία, Εκκλησία και Κοινωνία σε Διάλογο»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Ακαδημία μας, από τις 24 Φεβρουαρίου, εγκαινίασε μια νέα σημαντική δράση: το Ιστολόγιο «Πολυμέρως και Πολυτρόπως: Θεολογία, Εκκλησία και Κοινωνία σε Διάλογο» ( https://www.polymerwsvolos.org ), με στόχο αφενός την επαφή με ένα ευρύτερο ακροατήριο και αφετέρου τον διάλογο με μια όλο και μεγαλύτερη μερίδα της σύγχρονης διανόησης. Τα θέματα που ήδη άγγιξε το Ιστολόγιο, και που φιλοδοξεί να αναπτύξει περισσότερο στο μέλλον, αφορούν όχι μόνο την αμιγή Θεολογία αλλά και την σχέση της με την πολιτική, την κοινωνιολογία και την κοινωνική ανθρωπολογία, την ιστορία, τις καλές τέχνες κ.λπ., ενώ ένα τμήμα της δραστηριότητας του Ιστολογίου συσχετίζεται με διαλέξεις, εκδόσεις, συνέδρια και άλλες δραστηριότητες από το περαιτέρω πρόγραμμα της Ακαδημίας.
Το Ιστολόγιο συνάντησε ήδη θετική υποδοχή, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, όπως έδειξε και η δημοσιότητα που έλαβε το ιδρυτικό κείμενο του Διευθυντή της Ακαδημίας, Δρ. Παντελή Καλαϊτζίδη «Γιατί Πολυμερώς και Πολυτρόπως;» και η εν συνεχεία μετάφρασή του στα αγγλικά (https://publicorthodoxy.org/2021/03/26/theological-pluralism-dialogical-ethos/) και σε άλλες γλώσσες (ρωσικά, σερβικά, βουλγαρικά, γεωργιανά και ρουμανικά).
Το Ιστολόγιο έχει δημοσιεύσει μέχρι στιγμής δεκατέσσερα (14) κείμενα από ισάριθμους συγγραφείς, τα οποία μπορείτε να διατρέξετε μέσω της παρακάτω λίστας.
Το Ιστολόγιο επιμελείται ο νέος συνεργάτης της Ακαδημίας Δρ. Γιάννης Καμίνης, και το υποστηρίζει τεχνικά ο Παναγιώτης Θεοδοσίου ΜSc.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου