Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Τι σχέση έχει η κλιματική αλλαγή με την Ορθοδοξία; Μια συζήτηση για τη χριστιανική μαρτυρία σε έναν κόσμο που θερμαίνεται

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαδικτυακή εκδήλωση διοργανώνει το Ινστιτούτο Ορθόδοξων Χριστιανικών Σπουδών του Καίμπριτζ στις 17 Νοεμβρίου 2021 (20.30-22.00 ελληνική ώρα) με θέμα «Τι σχέση έχει η κλιματική αλλαγή με την Ορθοδοξία; Μια συζήτηση για τη χριστιανική μαρτυρία σε έναν κόσμο που θερμαίνεται». Η εκδήλωση πραγματοποιείται στον απόηχο της Διεθνούς Διάσκεψης για το κλίμα που λαμβάνει χώρα στη Γλασκόβη (COP26).
Ομιλητές θα είναι οι:
  • Κώστας Καρράς, μέλος του Συμβουλίου και πρώην Αντιπρόεδρος της Europa Nostra, διοργανωτής εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρείας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου ημερίδας το 1988 στην Πάτμο με θέμα: «Θρησκεία και Περιβάλλον».
  • Σπυριδούλα Φωτεινή, πτυχιούχος Δημόσιας Πολιτικής, Πανεπιστήμιο Ελσίνκι, πρώην συντονίστρια προγραμμάτων (2019-2021), Τμήμα Διορθοδόξων, Οικουμενικών και Διαθρησκειακών Σχέσεων στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής.
  • Δρ. Edward Skidelsky, Λέκτορας Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Έξετερ, συγγραφέας (με τον Robert Skidelsky) του βιβλίου: How Much is Enough? Work, Money and the Good Life (2012).
  • Αδελφή Θεοχαρίτη, μοναχή της Μονής Χρυσοπηγής Χανίων Κρήτης
Συντονισμός: Δρ. Elizabeth Theokritoff, διδάσκουσα στο Ινστιτούτο Ορθόδοξων Χριστιανικών Σπουδών του Καίμπριτζ.


Η συμμετοχή στη διαδικτυακή συζήτηση είναι ελεύθερη μέσω της πλατφόρμας Zoom: https://us02web.zoom.us/j/82634267674

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του Ινστιτούτου: https://www.iocs.cam.ac.uk/what-has-climate-change-to-do-with-orthodoxy-a-conversation-about-christian-witness-in-a-warming-world/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου