Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

Αντίσταση στη δικτατορία του ναζισμού

«Το μαρτύριό τους θα μας υπενθυμίζει το καθήκον μας ως μελών της Εκκλησίας να υπεραμυνθούμε του ευαγγελικού μηνύματος της απελευθέρωσης από κάθε δουλεία, να γίνουμε εκφραστές ενός αυθεντικού Χριστιανισμού, ενός Χριστιανισμού που ελκύει και εμπνέει. Οι χριστιανοί αν θέλουν να είναι συνεπείς με την πίστη τους οφείλουν διαχρονικά να αγωνίζονται στο πλευρό των αδύναμων, των αδικημένων, των καταπιεσμένων, όπως οι μάρτυρές τους. Σε διαφορετική περίπτωση ισχύει αυτό που έγραφε ο Αντόνιο Φραγκόζο (Βραζιλιάνος θεολόγος, υποστηρικτής της "Θεολογίας της Απελευθέρωης"): “Ο χριστιανός που δεν αγωνίζεται… είναι μια καρικατούρα της εικόνας του Θεού Δημιουργού, της καλοσύνης του Πατέρα και της ευσπλαχνίας του Κυρίου”».


ELENA PEPEKRESTOV. (2019). Αλεξάντερ Σμορέλ. Η γερμανική αντίσταση και κίνημα του «Λευκού Ρόδου», μτφρ. Πολυξένη Τσαλίκη, πρόλογος Ανδρέας Αργυρόπουλος. Αθήνα: Πορφύρα, σσ. 19-20.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Δεδομένης της συζήτησης που στις μέρες μας γίνεται για την εγκληματική και ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, σημαντική θα είναι η Διαδικτυακή συζήτηση "H Αγιότητα και το Μαρτύριο στον σύγχρονο κόσμο", την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, ώρα 6:00 μμ.
Με αφορμή το παραπάνω βιβλίο της Elena Perekrestov, θα συζητήσουν οι: Ανδρέας Αργυρόπουλος, Όλγα Νικολαΐδου, Θανάσης Παπαθανασίου και θα παρέμβει ο Νίκος Κοσμίδης.
Για την παρακολούθηση της συζήτησης ζωντανά χρειάζεται να πατηθούν οι παρακάτω σύνδεσμοι:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου